Cum sa-ți menti sanatatea in 7 pasi.


    Imaginea corporala  ca arie de cercetarea se situeaza intre psihologia sociala si psihologia clinica. Prin reprezentarea medie a idealului de frumusete feminina si mesajul media ca a fi fit insemna a fi ”sexy” , societatea genereaza un sistem de criterii, valori si pareri variabile in timp in functie de educatie.

Nemultumirea legata de greutatea corporala este intalnita atat la femei cat si la barbati incat fiecare are o zona care o doreste imbunatatita.

   Azi exista mijloace de interventie medicala insa acestea nu sunt recomandate decat in caz de obezitate morbida.De la marirea bustului cu silicoane la liposuptie toate sunt procese care presupun o investitie de timp , bani si un proces de refacere uneori dificil.

Conceptul de frumuseste este generat de mass media si este asociat adesea cu o stare de bine , sanatate si sex-appeal.

Exista o situatie in care parintii tai au oferit prin codul genetic forma ta de azi dar au influentat si mai mult prin educatia alimentara oferita ?

Educatia alimentara in Romania nu exista incat parintii si tinerii nu sunt preocupati in acest sens iar asta se observa la fiecare restaurant fast-food. Tu la randul tau o sa oferi educatia nutritionala oferita de la parintii tai sau mai rau, educatia adaptata vremurilor de azi in care mancarea este procesata.

Cum poti schimba asta ?



Ei bine acesta este motivul pentru care scriu , vreau sa ajut la dezvoltarea ta personala si la un concept de om sanatos in care tu ca adolescent, tu ca adult, tu ca parinte ai informatiile necesare in ceea ce priveste conceptul de digestie corecta, absortie a nutrientilor, modul de preparare corecta a alimentelor, ect

   In meseria mea de antrenor am intalnit persoane care mi-au solicitata ajutorul intr-un proiect de slabire a copilului.Uneori  acesta avea o greutate apropiata de cea a parintilor.
  Oamenii slabesc  si m-a bucur cand reusesc sa schimb silueta unei persoane insa uneori constat ca partea unde trebuie lucrat nu este doar in sala ci cu parintii acestora deoarece acestia au obiceiuri alimentare nesanatoase si sunt adoptate si de copil.

     Partea trista este ca se creaza anumite preferinte alimentare nocive care genereaza in final o dependenta emotionala fata de acel produs. Partea buna este ca daca este intervenit la timp si cat mai devreme copilul tau mai are o sansa de a nu adopta acelasi stil de viata.

  Fie ca in urma sarcinii sau in urma mancatului pe baza emotionala acumulezi kg.
   Acestea au un efect putrenic al imaginii de sine.Daca tu ca adult te-ai impacat cu silueta ta in cazul copilului tau nu putem spune acelasi lucru deoarece acesta e posibil sa fie condamnat de societate datorita aspectului sau iar tu ca parinte esti direct responsabil.

   Desi proiectul initial era sabirea copilului actiunea se finaliza cu schimbarea unui stil de viata sanatos ,cu personalizarea dietei pentru fiecare menbru al familei si cu primul pas in a investi in educatia nutritionala. Nu este suficient ca membrii familiei tale sa fie fericiti ci iti doresti ca ei sa fie fericiti si sanatosi !

  Pentru a iti menține sănătatea 1.Monitorizează analizele de sânge frecvent.
2Dezvolta o rutina de gimnastică sau sport pentru funcționabilitatea motrica.
3.Consuma lichide in prima parte a zilei.
4.Mănâncă un buget caloric necesar activității tale.
5.Include carbohidrati din legume si evita zahărul.
6.Evita sau diminuează substanțele care iti pot crea dependenta:alcool, nicotina,cofeina.
7.Fa-ti un control stomatologic periodic.

Cu drag,
Alin Diaconu este antrenor personal box si fitness, teh.nutritionist, psiholog si sportiv de performanta
Autorul ”manualului de remodelare corporala - ghid practic(click)” si fondatorul Programului Armura Body Fitness -Program online de remodelare corporala  
Multumesc tuturor celor care urmaresc pagina de Facebook


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu