De ce sa nu faci sport ?


   Un corp estetic este un corp frumos care merita toata admiratia noastra insa,  inainte de toate un corp estetic este un corp sanatos.

    Indiferent care este obiectivul tau este necesar sa faci ceva in aceasta privinta. Diferenta intre un visator si un om de succes este actiunea! Desi am mai spus asta sportul in sine inseamna actiune.
Iesi din zona de confort a canapelei si incerca sa traiesti pentru scopul tau daca acesta este cu adevarat real. 
  De ce nu fac oamenii sport?....pur si simplu le lipseste o doza de determinare si intra intr-un ciclu vicios de amanare ”de maine o sa ....”.
Pune mana acum pe un telefon si cauta-ti un instructor .. e primul pas ... e simplu. Astfel macar ai facut un prim pas ... pasul cel mai important. El va gasi metoda sa te deremine pentru a-ti indeplini obiectivul.

Inca de la inceput vreau sa facem o conventie in care ”Tu esti cea mai importanta persoana si meriti sa iti indeplinesti obiectivul”.
        Fixeaza-ti obiectivele pe termen scurt si lung!

   Din perspectiva psihologica am observat 3 tipologii de scuze pe care oamenii le abordeaza. Hai sa vedem care sunt acestea si unde te incadrezi tu!

1. Scuza de amanare 
   Asa cum spuneam: Obiectivele de maine o sa ma apuc de sport ... dupa sarbatori o sa ... de luni o sa ... este la fel de probabila sa iti declanseze actiunea precum ”De maine o sa m-a apuc de invatat!” rezultatul il cunosti ... recunoaste!

 Elevii, studentii nu acorda interes fata de materie pana in apropierea examenelor deoarece este vorba de un nivel de constintizare. Ceea ce se intampla cu tine fizic este ca un ai un examen la o anumita perioada si ramai sa te complaci cu situatia.
 Ceea ce este cu adevarat greu este sa te pui in starea necesara de eficienta inante de a fii eficient in actiune 

2. Scuza nu am timp !
Desigur, timpul este o resursa foarte importanta si limitata. Apreciez timpul fiecarui client in sala si ne concentram sa fim eficienti (oamenii fara personal trainer au pauze mai lungi si pierd in eficienta de exercitiu si adaptare). Ca si exemplu am auzit intr-o zi in vestiar 2 adolescenti care spuneau ”Azi am muncit bine, am stat 3 ore ”... asta in timp ce eu la un nivel de antrenor am sesiuni de antrenament de maxim o ora. Intrebarea era oare ce au facut 3 ore ... oare este productiv?
   In alta ordine de idei am lucrat cu oameni foarte ocupati in adevaratul sens al cuvantului . oameni care au copii acasa, care au job-uri, oameni de afaceri si totusi fiecare isi gaseste o ora pe care sa nu o petreaca la tv ci aleg sa faca sport.


           Pentru fiecare timpul este limitat ... ceea ce face diferenta este gestionarea timpului.
           Modul in care iti gestionezi activitatile si importanta pe care o atribui acelor activitati, iar daca consideri ca nu meriti o ora de relaxare, un antrenament distractiv sau pur si simplu sa te ingrijesti de sanatatea si aspectul tau ... deja ai pierdut!
                   Cel mai important timp este cel investit in tine!!!
                   Iar daca nu muncesti pentru visul tau atunci cu siguranta muncesti pentru visul altuia!

3. Nu am bani!

   Desigur aspectul financiar este important pentru fiecare. In fond, vorbim despre o investitie in tine, in imaginea ta si mai mult in starea ta de bine. Sursa multor afectiuni este datorata faptului ca facem investitii proaste, investim in masini pentru confort(care oricum se strica) mai mult decat in sanatatea noastra, Investim in haine de brand pentru a imbraca un corp bolnav(Exercitiu de imaginatie :Cate milioane ai investi in garderoba ta sau pentru participarea la un eveniment?)Fii sincer cu tine!
  Ce ai alege intre haine de milioane si un corp de milioane?

  Nu este vorba de bani ci este vorba de un management prost de investitie ... investim in masini, haine, telefoane scumpe si uitam sa investim in noi insine. 

”Tu esti cea mai importanta persoana si meriti sa iti indeplinesti obiectivul” - Actioneaza!
Cum actionezi astazi? Noteaza-ti obiectivul astazi si actioneaza!



Alin Diaconu- Antrenor Personal, Pshiholog si Nutritionist: 0727379986.