Despre suplimente

    In ultimul timp am fost asaltat de mesaje in privat pentru a recomanda anumite suplimente. Probabil mirarea a fost mare cand prima mea intrebare a fost ”cata proteina ai in planul alimentar”

   Evident raspunsul era de fiecare data acelasi (nu stiu). Daca vorbim de suplimentele proteice discutam de cazuri exceptionale in care omul nu poate digera carnea din diferite afectiuni sau planul alimentar personalizat nu ii poate asigura necesarul de proteina.



  Dupa cum si denumirea de supliment alimentar o spune insemna sa suplimentezi alimentatia ta zilnica cu un exces de proteina.Spre deosebire de grasime , corpul nu poate stoca excesul de proteina ci acest surplus este eliminat din corp.Rezidul metabolic al proteinei se numeste amoniac ... acesta este toxic pentru organism si este stocat in urma unor procese chimice in uree , respectiv acid uric si in final urina.Astfel asta se intampla practic cu banii tai de fiecare data.

    Ca si concluzie : nu ai nevoie de suplimente proteice daca ai un plan alimentar sanatos , personalizat nevoilor tale si cerintelor nutritionale ! Excesul proteic pe o durata lunga poate afecta rinichii.Un plan alimentar calculat iti asigura necesarul caloric , de proteina , carbohidrati si asigura surse de grasimi sanatoase.     
   De ce nu este spus acest adevar.?.Pentru ca exista o intreaga industrie care se dezvolta pe inocenta oamenilor. Am fost invitat de o anumita compania spre a promova produsele minune insa tinand la prestigiul meu nu am dorit sa imi asociez imaginea cu un produs. Contractele de publicitate se efectueaza astfel.Se cauta un sportiv apoi in schimbul unei sume de bani i se foloseste imaginea pentru a sustine ca datorita produselor lor acesta arata asa. Minciuni !
Din acest motiv am refuzat sponsorizarea anumitor firme.

    Ca si exemplu practic exista suplimente cu o anumita concentratie de calciu (evident extras in urma unor procese chimice sub forma comeciala).Ceea ce nu este spus este tocmai faptul ca semintele de susan au cea mai mare concentratie de calciu pe 100 g si costa 1 leu !    Ca si idee nimeni nu o sa iti vanda un produs mai ieftin decat materia prima. Trebuie doar sa stii ce sa mananci , cat si cum sa prepari o masa sanatoasa !Vrei mai multe trucuri ?


Antreneaza-te inteligent cu un plan personalizat !http://alindiaconu.blogspot.ro/