Reteta baton proteic cu doar 2 produse naturale

 

      Oamenii pe care i-am îndrumat cu sfaturi nutritionale spre remodelare corporală au adus mereu in discutie lipsa posibilităților de a avea o gustare sănătoasă fie la birou sau la scoala.

 Uneori chiar și eu m-am confruntat cu această situație și ieșeam din magazin nu tocmai încântat de alegerea făcută.Urmatoarea reteta este simplă, atat de simpla încât am dorit să fie făcută de oricine, fie ca esti un adolescent sau un om ocupat la birou.Un alt aspect este faptul că am ales produse naturale, fara aditivi,conservanti , indulcitori sau alte substanțe pentru aroma.

Am conceput această rețetă special pentru voi fiind o reteta proprie astfel o sa fie cu siguranta inclusă si în meniul meu.

Spuneam ca necesita 2 ingrediente de baza iar timpul de pregătire este de 5 minute pentru obținerea aluatului si inca 15 min la cuptor.Ingredientele principale sunt urmatoarele: ovaz si ouă.




MOD DE PREPARARE

1 Se porneste cuptorul incat in cele 5 minute sa se preincalzeasca.
2 Se adauga in functie de cantitatea de compozitie un raport de 100 g faina de ovaz (macinat in blender) la 1 ou.Eu personal folosesc 300 g (200 faina de ovaz si 100 pudra de proteina la care adaug 3oua)
3 Dupa ce se amesteca cele 2 ingrediente bine putem adauga o roma de rom sau vanilie,stafide  ,merisoare sau seminte (migdale tocate , alune , nuci sau mieji).Urmeaza sa se adauge in tava cu foaie de copt amestecul cu grosime mai mica de 1 cm.
4 Se lasa la cuptor timp de 15 minute.

Astfel am obtinut un mic de jun sanatos , pe care il putem manca ca si gustare si mai mult il putem infolia si sa il purtam cu noi pretutideni.

AMBALAREA

Dupa racire se  taie in functie de marimea dorita si se adauga daca se doreste putina miere pe suprafata acestora dupa care se suprapun tip sandwich.Ungerea cu miere este obtionala si poate influenta gustul dar si valoarea calorica.
Urmeaza sa adaugam folie de aluminiu dupa care folie alimentara pentru pastrarea propietetilor.


Acesta reteta sper sa vina in ajutorul tuturor care isi doresc o gustare sanatoasa si oricand portabila in geanta sau ghiozdan.!
Va urez pofta buna si pentru mai multe retete si sfaturi de nutritie urmareste pagina mea de facebook  https://www.facebook.com/Alin.Diaconu.Personal.Trainer

Alin Diaconu este antrenor personal box si fitness, teh.nutritionist, psiholog
Autorul ”manualului de remodelare corporala - ghid practic(click)” si fondatorul Programului Armura Body Fitness -Program online de remodelare corporala  

Ti-a placut acest articol ?