Unde incepe primul proces al digestiei ? Majoritatea gresesc !



Am întrebat mai multe persoane iar acestea nu au stiut " unde începe primul proces al digestiei" ? Răspunsul tău care este ?
A:în gura
B:în intestinul subțire
C:în creier
D:în stomac

Alin Diaconu este antrenor , nutritionsit si psiholog !

Digestia reprezinta procesul mecanic si chimic in care mancarea este segmentata si absorbita la nivelul macronutrientilor (carbohidrati, proteine, grasimi.)Proteinele incep descompunerea cu ajutorul pepsinei la nivelul stomacului iar carbohidratii incep reactiile chimice inca de la nivelul gurii prin actiunea mecanica a dintilor si amestecarea cu saliva.

Conform wikipedia ~La om, procesul de digestie începe în gura, se continuă, apoi, în stomac (gaster), intestinul subțire (absorbția hranei producându-se numai la nivelul intestinului subțire).~.

Totusi in mod real primul proces al digestiei se face la nivel cerebral.Prin contactul olfactiv sau vizual constient informatia este prelucrata de creier si transmite impulsul catre Hipofiza si mai departe catre Hipotlamus care este centrul de activare a tuturor glandelor ce declanseaza secretia de amilaza salivara cu rol de desfacere a moleculelor mari de polizaharide în molecule mai mici. 



Nou !
 Acum poti comanda ”Manualul de slabire si remodelare” la pretul de 70 Ron !
 ACEST PRET ESTE O OFERTA

Te antrenezi si te distrezi intr-un mod care te va ajuta sa-ti atingi obiectivele.
   Mai multe pe Facebook/Alin.Diaconu.Personal.Trainer.