Nutriția este știința care interpretează interacțiunile dintre nutrienți si alte substanțe din hrană (de exemplu, fitonutrienți, antocianine, taninuri, etc.) în raport cu mentenanța, dezvoltarea, reproducerea, sănătatea și starea de boală a unui organism. Include ingestia alimentelor, absorbția, digestia, biosinteza, catabolismul și excreția.
Nutriționiștii dieteticieni înregistrați sunt profesioniști din domeniul sănătății calificați pentru furnizarea sfaturilor dietetice sigure, bazate pe dovezi, care includ analiza a ceea ce se mănâncă, analiza detaliată a sănătății nutriționale, precum și un plan de tratament nutrițional personalizat.
Dieteticienii înregistrați sunt profesioniști antrenați din domeniul sănătății care furnizează, de asemenea, sfaturi dietetice cu privire la rolul nutriției în bolile cronice, inclusiv posibila prevenție sau remediere prin adresarea carențelor nutriționale înaintea recurgerii la medicamente.
In formarea unui nutritionist sunt necesare cunostinte de :
- Anatomia şi Fiziologia omului
- Chimie alimentară
- Remodelare corporală prin nutriţie şi activităţi fizice complexe
- Principiile alimentare şi valoarea nutritivă. Alimentaţia sportivilor.
- Alimentaţia în diferite boli
- Alimentatie specifica fiecarei varste si a gravidei
- Metode de gastrotehnie
- Psihonutriţie
- Intocmirea planului personalizat
Alin Diaconu este tehnician nutritionist autorizat de ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari)
Diplomă acreditată de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului.
Diplomă recunoscută atât pe plan naţional cât şi INTERNATIONAL în statele membre ale U.E (şi în alte state care au semnat Convenţia de la Haga).
Diplomă recunoscută atât pe plan naţional cât şi INTERNATIONAL în statele membre ale U.E (şi în alte state care au semnat Convenţia de la Haga).
Pentru intocmirea unui plan personalizat de nutritie sau antrenament (home or gym) In Bucuresti sau Online este necesara programarea pentru fisa nutritionala individuala (AICI)