Cand si cat esti de pregatit/a pentru o noua relatie ?


  Exista un anumit moment cand consideri ca ai intalnit marea dragostea a vietii (chiar daca esti inca adolescent ) , apoi iti dai seama ca nu este chiar asa.Ajungi la o anumita varsta cand esti singur si toate relatiile tale vezi ca au fost esuate si in atatia ani te-ai ales doar cu amagire. Incepi sa crezi ca dragostea nu exista si nimeni nu iti poate oferi acest sentiemnt . Prima intrebare este ”eu sunt pregatit de o relatie ?”

A incepe o relatie este foarte asemanator cu a merge impreuna pe munte , iata de ce ?

1 Ce traseu , pe ce lungime?

 Pe munte alegi un traseu pe care urmeaza sa il strabati fiind pregatit de imprevizibil , animale periculoase , situatii dificile dupa ce ai ales inainte ce traseu urmezi , grad de dificultate si alaturi de cine !
 In relatie te angajezi sa ramai alaturi de acea persoana pe drumul pe care ai ales sa mergi ,astfel iti stabilesti de la inceput daca vrei decat o plimbare in padurea de langa cabana sau esti pregatit sa treci si printr-un canion al vietii cu persoana iubita de mana.


2 Alaturi de cine ? Echipati corespunzator !

Pe munte este periculos si nu are rost sa faci alpinism in trening si adidasi ! Astfel e necesar sa te echipezi bine pentru drumul ales !
  In relatie e necesar sa alegi pe cineva care sa fie pregatit sa urce cu tine pana in varful muntelui indiferent de timp , anotimp sau situatie ! Echipeaza-te corespunzator cu rabdarea de a cunoste persoana de langa tine , cu toleranta de a ierta greselile , cu energia de a contina tinindu-va de mana !

3 Impreuna la bine si la rau !

  Pe munte intalnesti situatii neprevazute , cand cel de langa tine oboseste ramai cu el , cand cel de langa tine ramane fara apa sau resurse - imparti cu el , cand cel de langa tine isi scanteste piciorul ii iei mana de dupa gatul tau si continui ! - IMPREUNA

  Intr-o relatie este necesar sa fii pregatit sa imparti cu cel de langa tine totul . Fii pregatit sa ii oferi timpul tau si la nevoie sa ii oferi un umar pe care sa se sprijine , sa ii oferi o mana care sa ajute iar cand nu poti sa-l ridici , fii pregatit sa te asezi langa el ramanand astfel - IMPREUNA


P.S :Daca ai alege sa urci un munte ce fel de persoana ai vrea sa ai langa tine cand se face noapte in padure si este frig ?

Acest articol a fost scris in urma drumetiilor cu Bogdan , Germina si Adelina care m-au inspirat si le dedic acest articol !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu