Lucreaza mai inteligent,
joaca mai dur,
mananca mai bine,
si, bineinteles, fa exercitii in mod regulat.
Lista noastra e cam aceeasi in fiecare an, dupa cum puteti vedea.
Dar exista o problema constanta. De obicei, nu ne vine sa ne apucam de fitness sau un alt sport gasind mereu scuze.
1. Reconcentreaza-te
Pe locul unu al renuntarilor sunt oamenii care nu mai cred ca este posibil. Dar stii ca daca slabesti 1-2 kg de grasime sau iei 1-2 kg de muschi pe saptamana, nu numai ca este realist, dar este si practic predictibil cu exercitiile potrivite si cu nutritia adecvata. Obtine informatiile de care ai nevoie si lupta pentru a le face sa devina realitate.
2. Identifica obstacolele
Ce sta in calea atingerii telurilor tale? Este timpul sa iti reanalizezi situatia actuala si sa nu renunti pur si simplu.
3. " Zdruncina-ti" rutina
Daca repeti acelasi program cardio luni la rand, sansele ca rezultatele tale sa dispara sunt extrem de mari. Fazele programului sunt o componenta critica pentru succes.
4. Motiveaza-te
Angajamentul catre alti oameni poate sa construiasca motivatia, daca dorinta interioara se diminueaza. Daca experimentezi si tu acest lucru, atunci ar fi mai bine sa iti iei angajamentul fata de un prieten de workout, un trainer, un nutritionist, sau sa cauta ceva activitati de grup care sa te inspire catre exercitii.
5.E dreptul tau sa fi in forma, dreptul la sanatate.
Cei mai multi dintre personaele care practica sport au recunoscut ca le-a fost mult mai usor sa renunte la alcool tutun si alte vicii precum dependenta de calculator.
6 Sportul inseamna disciplina
Este foarte adevarat ca sportul si in mod deosebit sporturile de contact isi lasa amprenta asupra caracterului nostru . Pe langa o conditie fizica si o forma a corpului de invidiat , luptatorii sunt recunoscuti ca si sportivi cu un caracter disciplinat.
7 .Infrange-ti teama.
Un lucru primordial in a devenii boxor este acela de a iti invinge teama si emotiile interioare si abia in cele din urma adversarul.
8. Securitate
Nu trebuie neaparat sa devi un expert sau campion mondial insa boxul poate sa iti aduca mari beneficii intr-o confruntare in care viata ta sau a apropiatiilor tai este in pericol.De regula confruntarile pe strada se termina in mai putin de 20 secunde iar 90 % din atacuri vin din partea dreapta a adversarului.In cadrul antrenamnetului nu numai ca vei sti sa citesti pozitia adversarului ca sa poti intuii urmatoarea lovitura ci vei capata si o incredere in sine mult mai mare.
9.Mascului Alfa
Personalitatea Alfa dezvolta aceasta latura protectoare cat si dominatoare fata ce cei ce ii pun in pericol ierarhia sociala
Astfel este de inteles de ce femeile prefera masculii alfa.
10.Antrenament american
Dupa modelul american Outdoors utilizat de armata americana de trupele de interventie s-a creeat acest nou stil de antrenament. Antrenamentul accentueaza forma fizica si conditionarea mentala de a reusi si a supravietuii orcarei situatii care iti pun in pericol sanatatea sau viata.Acest model de antrenament a fost adoptat de marile cluburi a sporturilor de contact si pentru prima oara in Romania .
Antrenamentul Outdoors reprezinta metoda ce are in baza munca comuna a antrenorului cu sportivul care se efectuează în vederea asigurării unei pregătiri multilaterale a acestuia, pentru participarea, cu succes, la întrecerile sportive.
Antrenamentul este un proces pedagogic, deosebit de complex, care cuprinde atât latura instructivă cât şi pe cea de pregătire şi de educare a sportivilor. Scopul antrenamentului este de a asigura o sporită capacitate de lucru a organismului, precum şi de a asigura pregătirea şi dezvoltarea multilaterală a sportivului, atât din punct de vedere fizic cât şi psihic, de a-1 face apt să lupte în întrecerile sportive şi, în acelaşi timp, de a-i forma trăsături de personalitate.Aşadar, laturile fundamentele ale antrenamentului sunt: instruirea, pregătirea şi educarea.
Instruirea se referă la formarea priceperilor şi deprinderilor din domeniul ramurii de sport practicate.
Pregătirea se referă la ridicarea capacităţii de lucru a organismului în condiţiile activităţii sportive, pe baza dezvoltării calităţilor motrice şi a indicilor fiziologici ai organismului.
Educarea cuprinde ansamblul măsurilor privind dezvoltarea calităţilor psihice, a particularităţilor psihice individuale, formarea conştiinţei şi conduitei morale.
Pentru inscrieri da-mi un e-mail pe :diaconu_alin90@yahoo.com valabil pentru cei din Bucuresti
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu