Psihologie sportiva in caz de atac -antrenament autoaparare ,box ,kickboxing pentru incepatori cu antrenor personal Bucuresti






In sport este necesara antrearea fizica cat si psihica a sportivului.In baza unei pregatiri mentale si o stare de incredere in sine ridicata un sportiv poate da un maxim de randament atat in meciuri cat si la antrenamente. In cazul sporturilor de contact psihologul are un rol important in motivarea si stabilizarea emotionala inainte de competitii . O situatie  deosebita si foarte neplacuta este aceea de a fi atacat , agresat sau jefuit. In acesta situatie avem un confict de cele mai multe ori soldat cu violenta si inevitabil cu victima sau victime. Cele mai expuse acestui risc sunt intradevar doamnele , copii dar chiar si personele mature.


In acesta situatie suntem adesea surpinsi de atacul agresorului.Cum reactionam ? ce gandeste agresorul ? .. dar victima.In acest articol vom gasi modalitatile de actionare in aceste situatii periculoase.
                                                                        
Agresorul prezinta clar un avantaj psihologic deoarece el decide timpul de atac (cand el se simte pregatit) cat si modalitatea de atac avand o strategie bine pusa la punct in unele cazuri.Astfel surprinsi de atac noi vom actiona conform instinctului de securitate si conservare.


Luati o decizie si aplicati-o. Cu cat incepeti sa luati masuri, mai repede, cu atat mai bine!


In lupta de strada nu exista reguli. Adesa oamenii se panicheaza si cedeaza sub presinuea emotionala.In cadrul unor antrenamente de autoaparare se dezvolta atat pregatirea psihologica cat si viteza de reactie evitand "frana mentala".
   Sub presiunea unor amenintari sau la vederea unei arme albe multe persone ajung la un punct in care evita lupta si devin victime usoare.De indata ce acestea sunt coplesite emotional se ghemuiesc la pamant intr-o pozitie instinctiva de predare.


Ce putem face in acest sens? Actioneaza ! Fie ca alegi sa ripostezi sau sa fugi nivelul tau de adrenalina exploziv comparativ cu cel al unui atacator care obijnuieste sa faca acest lucru. Daca consideri ca aceste 2 situatii sunt inutile :TIPA !!! - fa-o cat poti de tare..Teama care se produce in atacator il poate determina sa fuga gandindu-se ca cineva poate interveni aflandu-se in inferioritate numerica.
   O situatie in care ne pastram calmul si decidem sa actionam impotriva atacatorului reprezinta un contraatac nu doar fizic ci si psihologic.Desi initial avantajul era de partea atacatorului care decide momentul ,el nu se va astepta ca tu sa il infrunti.Astfel avantajul psihologic revine asupra ta.

 Tine minte
 90% din atacuri sunt deschise din dreapta iar dominarea advesarului se stabilieste in primele 20 secunde pe strada


Gladiator Combat Academy 

Dupa modelul american de antrenament Outdoors in mediul urban va oferim tehnici de lupta:
- box
- kick-boxing
- muai tay
- autoaparare impotriva armelor albe
- antrenamente cardio
+ cantonamente organizate.

Abonamnet redus: 8 sedinte/luna (2 sedinte/saptamana) box+ cardio   
Abonament full: 12 sedinte/luna (3 sedinte/saptamana)  
Abonament cu antrenor personal

CONTACT:
Id yahoo: diaconu_alin90      
E-mail: diaconu_alin90@yahoo.com


  

In situatia in care decizi sa scapi prin viteza - Renunta si alearga.
 Concentreaza-ti eforturile sa iesi, cu exceptie, in cazul in care ar trebuie sa abandonezi pe cineva la care ti. Daca asta inseamna sa lasi in urma lucruri, fa-o, lucrurile pot fi inlocuite mai tarziu.Alearga spre locuri bine luminate sau des circulate si evita sa te indrepti direct catre casa sau masina.
Fa atacatorul sa se teama pentru siguranta lui. Daca sunteti blocat intr-un loc deoarece nu ati putut fugii, atunci luptati. Luptati murder. Folositi tot ce aveti la indemana. Armele din jur nu sunt doar cele cu care lovesti un atacator, ci pot fi si acelea de care poate fi lovit un atacator. Impinge-l in trafic, tranteste-l de o usa, arunca un scaun. Armele improvizate nu sunt un inlocuitor foarte bun al armelor reale, dar sunt mai bune decat nimic.Un exemplu poate reprezenta cheia de la usa sau a masinii tinuta inr-un anumit fel.
     Nu iti petrece timpul gandindu-te ca vei pierde. Ai pierdut inca dinainte sa incerci sa faci ceva. Chiar daca atacatorul este destul de puternic incat sa te bata, este posibil sa nu fie destul de dornic sa continue lupta dupa ce a fost ranit. Statistic, oamenii care lupta inapoi, au mai multe sanse sa scape, decat cei care renunta.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu