Boxul (sau pugilismul) este un sport martial stravechi (probabil cel mai vechi sport martial,cu origini preistorice), în care doi concurenți, cu greutăți similare, luptă cu ajutorul pumnilor, într-o serie de reprize, numite runde. Victoria este obținută in urma puctelor date pentru lovituri de catre juriu sau atunci când adversarul este doborât la pâmânt și nu reușește să se ridice înainte ca arbitru să termine de numărat până la 10 (engleză Knockout sau KO) sau când adversarul este prea rănit pentru a continua (engleză Technical Knockout sau TKO).
Originile exacte ale boxului sunt necunoscute, dar anumite evenimente indică faptul că prima recunoaştere a boxului ca sport a fost în Olimpiada 23, în 688 BC. În acele zile boxerii aveau un risc de accidentare mult mai mare decat omologii lor azi . Spre deosebire de manusile de azi ,căptuşite, de 8 sau 10 uncii , atunci mănuşile s-au făcut din benzi foarte subţiri de piele purtate pentru a proteja mâinile luptatorului, mai degrabă decât capul adversarului. În timp ce boxerii de contemporani, lupta maxim 4 runde la Olimpiada , în Grecia antică exista doar o singura runda continuă şi câştigătorul era declarat atunci când unul dintre combatanţi era atât de grav rănit incit era în imposibilitatea de a continua. După cum vă puteţi imagina luptatorii au fost de multe ori orbiţi, ologiti sau ucisi.
Astazi suntem Singurul club Outdoors din Romania care va ofera dupa metoda americana de antrenament:
Antrenament cardio pentru arderea grasimilor
Aerobic-Fitness pentru tonifiere musculara
- Autoaparare
- Tae- bo
- Street fight
-Box
- Kickboxing
-Cantonamente organizate
ELEVII SI STUDENTII AU REDUCERE !!
Toate acestea intr-un singur abonament !
Singurul club din Romania Outdoors(Bucuresti)
Antrenor si psiholog: diaconu_alin90@yahoo.com
După căderea Imperiului Roman, luptele de box au dispărut din insemnarile istorice, dar au reapărut la Londra in 1600. Primele insemnari despre box au aparut in ziarele londoneze in anul 1681. In 1698 la Teatrul Regal din Londra se organizau meciuri regulate. La vremea respectiva sportul era de fapt un amestec intre lupte si box. Desi se punea accentul pe loviturile cu pumnii, un boxer putea sa-si prinda adversarul si sa-l tranteasca si chiar sa se arunce asupra lui si sa-l loveasca la podea. Prima academie de box a fost deschisa de James Figg, un renumit boxer si in acelasi timp un talentat scrimer. Figg a devenit foarte renumit provocand la lupta pe toti cei care se aratau interesati de lupta cu pumnii sau ciomagul, fara a pierde nici un meci.
În 1719 el a deschis o academie, numita "Scoala de arme şi autoapărare", şi acolo s-a început predarea a ceea ce noi cunoaştem ca fiind box modern. Academia sa de box s-a inspirat dupa academiile de scrima, foarte populare la acea vreme. Tot din scrima a preluat si conceptele de blocaj si contraatac, pe care se bazau tehnicile predate la academia sa. În această perioadă James Figg s-a declarat el însuşi primul campion de box ,de limba engleză. El şi protejatul lui James Broughton au decis să formalizeze normele de box si l-a schimbat într-un sport similar cu ceea ce vedem astăzi. S-a decis că lovitura sub centura si cu cotul este interzisă, iar atacul cind adversarul este la podea este de asemenea interzis. Zona de lupta era de 24 mp, in forma de inel . În 1719 ei au deschis o scoala numita "Scoala de arme şi autoapărare", şi acolo s-a început predarea a ceea ce noi cunoaştem ca fiind box modern.
*) Tipurile de abonament sunt:- la Grup- sau cu Antrenor personal
Dumneavostra alegeti investitia lunara dintre aceste abonament:
http://diaconualin90.wix.com/box-bucuresti
Te asteptam,
Staful: GLADIATOR COMBAT ACADEMY
Despre Jack Broughton, unul din elevii lui Figg, stim ca a fost considerat ca fiind parintele boxului englez. El a fost campion din 1729 pana in 1750, timp in care a predat boxul. In anul 1743 a trasat primele reguli formale ale acestui sport. Conform acestor reguli, lupta se desfasura intr-un patrat cu latura de trei picioare, iar daca un boxer era doborat la pamnat, antrenorul sau avea la dispozitie 30 de secunde ca sa-l repuna in picioare. Astfel a aparut si prima impartire a meciului pe reprize. Tinerea si trantirea adversarului erau permise dar cu conditia ca acesta sa nu fie apucat de mai jos de talie.Lovirea adversalui la sol nu era permisa. Broughton este totodata si cel care a inventat manusile de box, menite sa protejeze atat pumnul cat si fata partenerului la lovituri. Aceste manusi erau insa folosite doar la antrenament, nu si in timpul meciurilor.
Antrenor si psiholog: diaconu_alin90@yahoo.com
ELEVII SI STUDENTII AU REDUCERE !!
Toate acestea intr-un singur abonament !
Singurul club din Romania Outdoors(Bucuresti)
Gladiator Combat Academy
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu