Antrenor,personal,incepatorii,copii,box,kickboxing, antrenamente,club,sala,Bucuresti,lectii,autoaparare,cardio,curs,Outdoors

Club Gladiator Combat Academy

Dupa modelul american de antrenament Outdoors in mediul urban va oferim tehnici de lupta:
- box
- kick-boxing
- muai thay
- autoaparare impotriva armelor albe
- antrenamente cardio
+ cantonamente organizate.
CONTACT:
Id yahoo: diaconu_alin90      E-mail: diaconu_alin90@yahoo.com

http://clubkickbox.blogspot.com


1.         Aspecte psihologice ale factorilor antrenamentului sportiv.
Antrenamentul este forma de bază a muncii comune a antrenorului cu sportivul care se efectuează în vederea asigurării unei pregătiri multilaterale a acestuia, pentru participarea, cu succes, la întrecerile sportive.
Antrenamentul este un proces pedagogic, deosebit de complex, care cuprinde atât latura instructivă cât şi pe cea de pregătire şi de educare a sportivilor. Scopul antrenamentului este de a asigura o sporită capacitate de lucru a organismului, precum şi de a asigura pregătirea şi dezvoltarea multilaterală a sportivului, atât din punct de vedere fizic cât şi psihic, de a-1 face apt să lupte în întrecerile sportive şi, în acelaşi timp, de a-i forma trăsături de personalitate. Aşadar,   laturile   fundamentele   ale   antrenamentului   sunt:   instruirea, pregătirea şi educarea.
Instruirea se referă la formarea priceperilor şi deprinderilor din domeniul ramurii de sport practicate.
Pregătirea se referă la ridicarea capacităţii de lucru a organismului în condiţiile activităţii sportive, pe baza dezvoltării calităţilor motrice şi  a indicilor fiziologici ai organismului.
Educarea cuprinde ansamblul măsurilor privind dezvoltarea calităţilor psihice, a particularităţilor psihice individuale, formarea conştiinţei şi conduitei morale.


2.         Antrenamentul mental – parte a antrenamentului.
Antrenamentul este o activitate dificilă, de lungă durată, cu intensitate mare care supune sportivii la eforturi deosebite, la regim sever de muncă şi viaţă, la solicitarea atenţiei, gândirii şi imaginaţiei, la exersarea îndelungată şi dificilă a deprinderilor tehnice şi tactice.
Munca pe care o depune sportivul pentru dezvoltarea calităţilor motrice tehnice sau tactice, pentru perfectarea unor procese psihice sau însuşiri ale persoanei, presupune în primul rând participarea lui conştientă; conştiinţa reprezentând formularea unor scopuri precise şi mobilizarea de eforturi de voinţă pentru realizarea acestora.
Există scopuri îndepărtate, în acest caz atitudinea conştientă a sportivului se manifestă prin perseverenţă, dorinţa de pregătire şi elan afectiv; scopuri apropiate prin care se urmăreşte atingerea unei anumite performanţe, obţinerea unei categorii de clasificare care stimulează, intensifică voinţa, sporeşte efortul conştient; scop imediat, manifestat în îndeplinirea sarcinilor concrete ale fiecărui antrenament, vizând elemente de tehnică şi tactică care trebuie îmbunătăţite, sporeşte interesul şi atenţia, precum şi efortul voluntar în timpul antrenamentului.
Interesul este legat de motivele activităţii, de factorii emoţionali, dintre care cel mai evident este satisfacţia dată de reuşita unui exerciţiu sau acţiuni, de obţinerea unui rezultat pentru care s-a depus un mare efort de pregătire. Această satisfacţie sporeşte încrederea în forţele proprii şi constituie un factor dinamogen pentru activitatea următoare. Pe măsură ce sportivul capătă experienţă, interesul se manifestă şi sub alte forme, legate de cunoaşterea teoretică a ramurii de sport, de studierea ei multilaterală, precum şi de cunoaşterea propriei persoane şi a particularităţilor sale.
Interesul poate fi considerat ca o formă specifică a motivaţiei, o orientare selectivă şi durabilă a persoanei spre anumite obiecte, persoane sau anumite domenii de activitate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu