Ai incercat antrenamentul unui campion?



  Oamenii au admirat inca din antichitate sportivii de la Olimpiada. Erau tratati precum niste zei deoarece acestia aratau calitati extraordinare si de drept, erau niste super-oameni sau oameni cu abilitati extraordinare.

   Daca o sa intrebi azi ce s-a intamplat cu acei superoameni o sa iti spun ca ei exista si azi printre noi in fiecare sport doar ca nu mai sunt priviti ca zei ci doar ca niste oameni supra-antrenati, adaptati in conditii extreme de munca, oameni de inalta performanta cu un genetic bun, oameni dedicati sportului care au dezvoltat abilitati fizice si in primul rand psihologice.
  
   Astazi, sportivul de performanta se afla in centrul unei industrii in continua dezvoltare. Studii medicale, testarea anumitor substante, echipament si tehnologie pentru maximizarea recuperarii dupa efort si imbunatatirea calitatilor fizice ... toate acestea conduc catre un super-om , un om care devine o masina sportiva doborand azi recorduri.
  
  Totusi ai incercat antrenamentul unui campion ?

     In vederea antrenamentelor am o alta părere deoarece experienta in metodologia de antrenament mi-a oferit o viziune larga in cele din urma fiind nevoit sa am o abordare personalizata pentru fiecare elev, concentrat fiind pe obiectivul personal.
      In locul tau nu as lua totusi un antrenament dupa net al unui mare campion pentru ca tin cont de volum de munca, potential energetic, frecventa, SNC-(Sistemul Nervos Central).

     Exista o linie subtire intre un antrenament optim si un antrenament ineficient...o sa vorbim si despre acest aspect. In alta ordine de idei, am încercat antrenamentul lui Arnold...pieptul a lucrat cu un tonaj de 18 ,45 tone dar la spate (care trebuia antrenat in aceiasi zi) nu am mai putut sa il efectuez in aceiasi zi. 

Nu iti recomand sa copiezi planul unui campion pentru ca e nevoie de o anumita rutina adaptata cerintelor personale.... ca sa nu discutam de cazuri de dopaj unde metoda de antrenament e diferita, dupa cum spunea Piana.


     Si totusi ... care este solutia !

    Stilul de viata sportiv are 2 etape importante:
1.  starea de adaptare
2. starea de performanta.

 Un incepator ar trebui sa se antreneze in faza de adaptare pentru a se concentra pe tehnica de executie, respiratie, procedee tehnice in prezenta antrenorului iar in acest timp dezvolta si adaptarea fizica la efort, o anumita frecventa, kg ridicate, viteza de executie, repetari si o durata de antrenament optima fara a ajunge la epuizare fizica (asa cum au tendinta multi incepatori care nu sunt adaptati efortului).

 Faza 2 presupune starea de performanta unde in functie de varsta sex , varsta sau obiectiv fiecare incepe sa isi manifeste propietatile fizice si calitatile motrice.

In acest sens se recomanda personalizarea si monitorizarea individuala a parametrilor de antrenament.
Daca doresti un plan personalizat citeste mai multe despre Armura Body Fitness mai jos.





Alin Diaconu este antrenor personal box si fitness, teh.nutritionist, psiholog
Autorul ”manualului de remodelare corporala - ghid practic(click)” si fondatorul Programului Armura Body Fitness -Program online de remodelare corporala